Ik ben Ponystal Banjer begonnen, omdat ik al mijn hele leven weet dat ik anderen net zo wil laten genieten van ponys als dat ik dat zelf doe. Ik ben op mijn 3e jaar door mijn oom op een pony gezet en vanaf toen is het virus toegeslagen. Op mijn 9e had ik genoeg gezeurd en mocht ik op Manege Liethorp in Leiderdorp beginnen. Op mijn 15e ben ik daar begonnen als weekendhulp en ook begonnen met (onder supervisie) lesgeven. Na een (niet afgemaakte) opleiding tot fysiotherapeut en een baan als groom op een springstal (bij Hanneke Mol in Breda), ben ik in 1992 begonnen als instructeur bij manege Van De Zande in Hengelo. Na de verkoop bleek er geen klik met de nieuwe eigenaar en ben ik via een baan als groom in Duitsland voor mezelf begonnen als instructeur. Ik ben toen de opleiding aan de ORUN gaan volgen en gaf les bij diverse rijverenigingen, particulieren en ook (in totaal 20 jaar) bij Manege De Horstlinde. Ik heb het laatste diploma van de instructeurs-opleiding in 2004 behaald.
Ik heb uiteraard zelf ook wedstrijden gereden, maar ik vind het trainen van paarden en mensen leuker dan de prestaties op concours. Mijn doel is altijd de ruiter te leren om van het paard een “Happy Athlete” te maken, dat betekent dat je paard fysiek ook kan wat je van hem vraagt en dat hij graag met je werkt.
Na mijn actieve sportcarrière heb ik het mennen en het grondwerken ontdekt. En nu wil ik dus graag andere mensen leren om net zo te genieten van de paarden als ik.
Ik les al bijna 20 jaar bij Jitske, en toen ze mij vroeg om samen Ponystal Banjer te starten, was dit voor mij een mooie manier om van mijn hobby mijn werk te maken. Al 10 jaar werk ik als (interim)manager en bedrijfsadviseur en heb ik (al dan niet met anderen) meerdere bedrijven gestart. Dit was een te leuk project om te laten schieten. Door mijn achtergrond ben ik verantwoordelijk voor alle administratieve, financiële, personeelgerelateerde, en bedrijfskundige zaken.
Op mijn 14de ben ik, na veel zeuren, gestart met paardrijden op Manege De Delft in Assendelft. Tijdens mijn studie aan de UT heb ik bij de studenten rijvereniging D.R.V. Hippocampus gereden op Manege De Horstlinde. Daar heb ik Jitske leren kennen. Ik heb daarna een aantal jaar Jitskes toemalige paard Sigelle als bijrijpaard mogen rijden. Hiermee heb ik ook wedstrijden gestart. Met dit bijrijpaard heb ik me rijtechisch kunnen ontwikkelen, maar ook enorm veel geleerd over het verzorgen en houden van paarden. Eigenlijk was dat mijn privé Banjerdag!
In 2014 heb ik zelf een paard gekocht, Fox. Helaas zijn wij beide geplaagd door blessures. Daardoor heb ik mijn wedstrijdambities opzij moeten zetten en uiteindelijk het moeilijke besluit moeten nemen om Fox te laten gaan.
Mijn naam is Tessa Moeken, ik ben de dochter van Hilde en stiefdochter van Jitske. Ik heb 14 jaar paardgereden en ik bracht toen al al mijn vrije tijd door op de manege. Zoals jullie kunnen lezen ben ik medewerker en instructeur-in-opleiding. Ik ben bezig om mijn instructeursdiploma te halen en geef les onder toezicht van Jitske. Mijn grote vriendin op stal is Cayenne, de aller liefste pony die er is. Wanneer ik rij op Ponystal Banjer is dat altijd op Cayenne. Ze is wel een hoop werk om te poetsen, omdat zich altijd vreselijk smerig maakt, maar wij zijn echte vriendinnen.
Jullie zullen mij waarschijnlijk veel zien op Ponystal Banjer en je mag me altijd vragen om te helpen als je ergens hulp bij nodig hebt.
Hallo mijn naam is Lotte Woudstra Kramer en ik ben sinds januari 2023 met ontzettend veel plezier werkzaam bij ponystal Banjer als instructeur.
Als kleuter mocht ik al met mijn moeder mee naar manege Ribbels in Eibergen. Waar ik na lang wachten eindelijk de leeftijd had bereikt dat ik mee mocht doen in de lessen. Elk vrij uurtje was ik daar te vinden om te genieten van de paarden en pony's. Veel ponykampen en geweldige herinneringen die ik daar heb mogen maken.
Tot ik gezegend werd met twee eigen paarden waar ik erg fanatiek SGW wedstrijden mee heb gereden. In combinatie met het zadelmak maken en beleren van jonge paarden voor diverse eigenaren heeft dit mij veel ervaring en kijk gegeven op de paarden wereld. Het was ook niet moeilijk om te kiezen welke opleiding ik zou gaan volgen op school. Dit werd uiteraard de paardenhouderij opleiding (voormalig AOC) waar ik ook mijn ORUN diploma heb gehaald.
Na een periode gestopt te zijn geweest met de paarden, waarin ik moeder ben geworden van twee fantastische kinderen, heb ik toch mijn weg weer weten te vinden in de paardenwereld als instructeur. Ondertussen heb ik al een aantal jaren ervaring met het lesgeven op een manege.
In mijn vrije tijd volg ik nog een yogadocenten opleiding en staat zelf ontwikkeling en bewustwording als een leidraad centraal in mijn leven. Bij ponystal Banjer kan ik mijn liefde en passie voor paarden weer uiten, en met veel enthousiasme samen met de kinderen leren en groeien.
Ik ben Femke van der Wal. Ik doe de opleiding Paardenhouderij en -sport in Almelo en werk op zaterdagen en in de vakanties bij Ponystal Banjer. Ook loop ik nu stage bij Banjer.
Vanaf mijn 14 jaar ben ik met paarden en pony bezig. Ik liep hiervoor bij een manege en zorgboerderij om te helpen bij de lessen en met opzadelen. Daarnaast had ik een eigen pony bij het pleeggezin waar ik 2 jaar heb gewoond. Nu heb ik een verzorgpony van 7 jaar die extra zorg nodig heeft en een shetlander van 23 jaar oud.
Ik heb al bij veel maneges stage gelopen en heb gemerkt dat ik alles wat met paarden en pony te maken heeft, ook de verzorging, leuk en interessant vind. Ik ben er het liefst de hele week mee bezig en ik wil hier later ook mijn werk van wil maken. Wat ik precies wil weet ik nog niet, want ik vindt alles leuk.
Ik ben Hilde, de vrouw van Jitske. Als jong meisje ben ik gaan ponyrijden bij Ponystal 't Lansink in Hengelo. En zelfs daarvoor ging ik al met de schillenboer mee, om te helpen zodat ik mee mocht op de bok. Dus eigenlijk lopen paarden als een rode draad door mijn hele leven. Soms in stap, soms in draf en zelfs wel in galop.
Ik heb een aantal jaar een eigen paard gehad en toen ik daar afscheid van moest nemen vanwege haar leeftijd heb ik door de tante van Jitske het mennen ontdekt. Omdat wij toen nergens op een manege konden leren mennen hebben we zelf een pony gekocht en zijn begonnen. Eerst menden we met eentje, maar al gauw wilden we ook een 2-span en dus kwam er een pony bij. Dat was Dodge. Hij en ik hadden gelijk een klik en hij werd dus ook mijn pony. Ik men zelf enkelspan met Dodge maar ik leen hem ook aan Jitske uit wanneer zij dubbelspan wil mennen. Ik heb geen vaste taak op Ponystal Banjer maar ik spring daar bij waar het nodig of handig is.
Ponystal Banjer werk met met meerdere vrijwilligers. Hoe wij omgaan met onze vrijwilligers en wat wij verwachten van onze vrijwilligers hebben wij beschreven in ons vrijwilligershandboek. Wil je meer weten over vrijwilliger worden of ons vrijwilligershandboek, neem dan contact op met lizanne@ponystalbanjer.nl.